O Nama


 

Ramex d.o.o. firma osnovana je 1992. godine. U početku se isključivo bavila primarnom preradom drveta - rezanjem jelove građe, te proizvodnjom lamperije, brodskog poda i parketa. Krajem devedesetih godina prošlog stoljeća Ramex ulaže u izgradnju novih proizvodnih kapaciteta, nakon čega počinje sa finalnom preradom drveta.

Ramex danas proizvodi masivni namještaj. Sav namještaj radi se po ugovorenom poslu za renomirane kupce a koji se prodaje diljem Evrope, Amerike i Azije. Ramex je pojam koji danas označava drvnu industriju Kladnja i značajan je faktor privrednog razvoja ove općine, a također je prepoznatljivo ime u svijetu drvne industrije.

Ramex ima potpuno zaokružen proizvodni proces, koji nema negativnih uticaja na okolinu. Sav otpad koji nastane tokom proizvodnje se melje i pretvara u piljevinu od koje se izrađuje ekološko gorivo briket. Briket je namjenjen Evropskom tržištu i prodaje se u svim većim trgovačkim centrima na području Austrije, Njemačke, Italije i Slovenije.

Ramex trenutno upošljava više od tri stotine radnika, koji rade u tri proizvodne linije, od kojih je jedna usmjerena na primarnu preradu drveta, a druge dvije na finalnu preradu drveta.

Ramex svoje proizvodne kapacitete konstantno proširuje i unapređuje i modernizuje proizvodnju, a samim tim povećava se i broj uposlenika. Cilj ove firme je stvoriti i zadržiti proizvod dobrog kvaliteta, zatim zadovoljstvo svih uposlenika, zdravu okolinu i uspješno poslovanje, u saradnji sa lokalnom zajednicom. Zahvaljujući ovakvom pristupu firma Ramex ima svoje mjesto u svjetskoj industriji namještaja i zajedno sa svojim zaposlenim gradi stabilan i prepoznatljiv brend kako na evropskom tako i na našem tržištu.

Preduzeće „Ramex" doo je najveća kompanija u Kladnju, koja zapošljava oko 350 radnika, bavi se proizvodnjom namještaja i već 15 godina radi za Švedsku kompaniju Ikea.
 

Misija

Naša misija je graditi i održavati dugoročne odnose sa našim kupcima, nudeći im inovativne i kvalitetom zagarantovane proizvode, prilagođene njihovim potrebama. Naše poslovanje je usmjereno ka stalnom razvoju, ulaganju, poštivanjem društvene, ekološke i ekonomske dimenzije održivog razvoja, omogućavanje kvalitetne i sigurne uslove za rad našim zaposlenicima, zarad napretka, ali i ostvarivanja profita, kako iz ličnih interesa, toliko i zbog dobrobiti lokalne zajednice, ali i kompletnog društva u kojem živimo i poslujemo.

 

Vizija

Vizija našeg društva proizilazi iz namjere da budemo moderna, inovativna i od povjerenja međunarodna firma, a prije svega da budemo poželjan poslodavac svim zaposlenicima, trenutnim i budućim. Razvijamo prepoznatljivu i priznatu drvnu marku širom svijeta, koja se dalje mnogim klijentima predstavlja kao sinonim za kvalitet, efikasnost, te kao pouzdan dobavljač i društveno odgovorna firma. Naša vizija također se ogleda u proširenju proizvodnje, odnosno uvođenjem novih linija u proizvodnom procesu, koji će stvoriti dugoročan uspjeh u budućem poslovanju.


27

Godina postojanja

Firma je osnovana 1992. godine.

3

Kontinenta

Namještaj se prodaje diljem Evrope, Amerike i Azije

350

Zaposlenih

Neki kratki opis

3000 T

Otpada

prerađenog u gotovi proizvod