Prepoznatljivo ime u svijetu drvne industrije

Ramex d.o.o. je kompanija osnovana 1992. godine. U svom početku rada se isključivo bazirala na primarnoj preradi drveta – rezanjem jelove građe, te proizvodnjom lamperije, brodskog poda i parketa. Krajem devedesetih godina prošlog stoljeća Ramex ulaže u izgradnju novih proizvodnih kapaciteta, nakon čega počinje sa finalnom preradom drveta. U svom cilju ostvaruje značajan rezultat i postaje jedan od ključnih faktora u drvnoj djelatnosti i prodaji na prostoru Bosne i Hercegovine, a na evropskom tlu ostvaruje ogroman iskorak u stvaranju saradnje sa švedskim gigantom “IKEA”.

Ramex je pojam koji danas označava ključ i snagu drvne industrije Opštine Kladanj, ali i značajan faktor privrednog razvoja ove opštine. Kvalitet, ekološka osviještenost (FSC 100%) i odnos ka radnicima, doveli su kompaniju do posebnog statusa na svjetskoj mapi drvnih prerađivača i prodavaca.

U cilju povećanja svijesti o važnosti očuvanja okoline, prirodnih bogatstava i ljudskih života, kompanija Ramex na čelu sa glavnim timom je odlučila potpuno zaokružiti proizvodni proces, te u potpunosti ukloniti negativan ekološki uticaj. Princip očuvanja se bazira na tome da sav otpad koji nastane tokom proizvodnje biva prerađen i pretvoren u piljevinu od koje se izrađuje ekološko gorivo briket i pelet.

Preduzeće „Ramex” d.o.o. je najveća kompanija u Kladnju, koja zapošljava više od 200 radnika, a bavi se proizvodnjom dječijeg namještaja.

Katalog proizvoda preuzmite ovdje.

Misija

Naša misija je graditi i održavati dugoročne odnose sa našim kupcima, nudeći im inovativne i kvalitetom zagarantovane proizvode, prilagođene njihovim potrebama. Naše poslovanje je usmjereno ka stalnom razvoju, ulaganju, poštivanjem društvene, ekološke i ekonomske dimenzije održivog razvoja, omogućavanje kvalitetne i sigurne uslove za rad našim zaposlenicima, zarad napretka, ali i ostvarivanja profita, kako iz ličnih interesa, toliko i zbog dobrobiti lokalne zajednice, ali i kompletnog društva u kojem živimo i poslujemo.

Vizija

Vizija našeg društva proizilazi iz namjere da budemo moderna, inovativna i od povjerenja međunarodna firma, a prije svega da budemo poželjan poslodavac svim zaposlenicima, trenutnim i budućim. Razvijamo prepoznatljivu i priznatu drvnu marku širom svijeta, koja se dalje mnogim klijentima predstavlja kao sinonim za kvalitet, efikasnost, te kao pouzdan dobavljač i društveno odgovorna firma. Naša vizija također se ogleda u proširenju proizvodnje, odnosno uvođenjem novih linija u proizvodnom procesu, koji će stvoriti dugoročan uspjeh u budućem poslovanju.

27

Godina postojanja
Firma je osnovana 1992. godine.

3

Kontinenta
Namještaj se prodaje diljem Evrope, Amerike i Azije

350

Zaposlenih
Neki kratki opis

3000 T

Otpada
prerađenog u gotovi proizvod

 • Pozovite nas

  Telefonska centrala: +387 35 621 490
  Prodaja: +387 61 189 391
  R&D: +387 62 913 790

 • Adresa

  Gojakovići 17 – Prodajno mjesto
  Starić bb – Proizvodnja
  75280 Kladanj
  Bosna i Hercegovina

 • Društvene mreže

  www.perka.ba

  © Ramex - All rights reserved